Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir, czerwona pasta curry, czosnek i kolendra zapewniają mocny smak
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 36
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 26
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 73
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 257
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 36
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 26
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 73
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 257
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą.
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzany w sporym garnku olej kokosowy. Smażyć 4-5 minut do zeszklenia cebuli. Dodać pastę curry i kurkumę.
Następnie wlać bulion i mleko kokosowe, wrzucić zielony groszek gotować 5-6 minut. W międzyczasie kapustę pak choi pokroić na kawałki, dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Zupę doprawić do smaku cukrem palmowym, sokiem z limonki i ewentualnie solą. Makaron ryżowy przełożyć do misek, zalać zupą, podawać z kolendrą.