Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir, czerwona pasta curry, czosnek i kolendra zapewniają mocny smak
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 377
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8894
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 377
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8894
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą.
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzany w sporym garnku olej kokosowy. Smażyć 4-5 minut do zeszklenia cebuli. Dodać pastę curry i kurkumę.
Następnie wlać bulion i mleko kokosowe, wrzucić zielony groszek gotować 5-6 minut. W międzyczasie kapustę pak choi pokroić na kawałki, dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Zupę doprawić do smaku cukrem palmowym, sokiem z limonki i ewentualnie solą. Makaron ryżowy przełożyć do misek, zalać zupą, podawać z kolendrą.