Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was nową wymyśloną prze ze mnie pyszną kolorową zupkę, przepis znajduje się na blogu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać opłukane mięso dowolne, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest prawie miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
Jak ziemniaki są już miękkie dodać warzywa na patelnie razem z przyprawą która jest w nich zamieszać i gotować na wolnym ogniu według opakowania lub chwilę dłużej, następnie dodać świeży koper oraz natkę pietruszki i pogotować przez 3 minuty puki nie przygotujemy śmietany
Po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną śmietanę zagotować przez 1 minutę i zdjąć z ognia