Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i łatwa w wykonaniu zupka.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4913
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4913
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Składniki
Do garnka wkładamy mrożoną włoszczyznę, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie i suszony koperek (jeśli używamy świeżego koperku, wówczas dodajemy go po ugotowaniu zupki). Całość zalewamy wodą, około 1,5 l. Zagotowujemy.
Przygotowujemy klopsiki. Wszystkie składniki, czyli mięso mielone, jajko, przyprawy, koperek i bułkę tartą dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy małe klopsiki, które wrzucamy do gotującej się zupy. Gdy klopsiki się ugotują zabielamy całość śmietaną zmieszaną z mąką. Dobrze jest pogotować ją jeszcze przez minutę, by wytracił się mączny smak. Smacznego