Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i łatwa w wykonaniu zupka.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4880
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4658
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 906
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8386
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13206
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4880
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4658
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 906
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8386
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13206
Składniki
Do garnka wkładamy mrożoną włoszczyznę, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie i suszony koperek (jeśli używamy świeżego koperku, wówczas dodajemy go po ugotowaniu zupki). Całość zalewamy wodą, około 1,5 l. Zagotowujemy.
Przygotowujemy klopsiki. Wszystkie składniki, czyli mięso mielone, jajko, przyprawy, koperek i bułkę tartą dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy małe klopsiki, które wrzucamy do gotującej się zupy. Gdy klopsiki się ugotują zabielamy całość śmietaną zmieszaną z mąką. Dobrze jest pogotować ją jeszcze przez minutę, by wytracił się mączny smak. Smacznego