Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i łatwa w wykonaniu zupka.
...ale pyszny.
Odsłon: 746
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5158
...ale pyszny.
Odsłon: 746
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5158
Składniki
Do garnka wkładamy mrożoną włoszczyznę, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie i suszony koperek (jeśli używamy świeżego koperku, wówczas dodajemy go po ugotowaniu zupki). Całość zalewamy wodą, około 1,5 l. Zagotowujemy.
Przygotowujemy klopsiki. Wszystkie składniki, czyli mięso mielone, jajko, przyprawy, koperek i bułkę tartą dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy małe klopsiki, które wrzucamy do gotującej się zupy. Gdy klopsiki się ugotują zabielamy całość śmietaną zmieszaną z mąką. Dobrze jest pogotować ją jeszcze przez minutę, by wytracił się mączny smak. Smacznego