Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie brokuła i fety, zazwyczaj łączę te produkty w sałatce, a tym razem postanowiłam połączyć je w zupie krem. Wyszło pysznie:)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Brokuł gotujemy do miękkości. Do brokuła dolewamy odrobinę wywaru. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pozostały wywar, 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę pieprzu czosnkowego oraz sól i odrobinę pieprzu kolorowego świeżo zmielonego do smaku. Zagotowujemy. Gorący krem wylewamy na talerze, obsypujemy pokruszoną fetą i uprażonymi ziarnami słonecznika. SMACZNEGO:)