Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie brokuła i fety, zazwyczaj łączę te produkty w sałatce, a tym razem postanowiłam połączyć je w zupie krem. Wyszło pysznie:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 884
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 884
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Składniki
Brokuł gotujemy do miękkości. Do brokuła dolewamy odrobinę wywaru. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pozostały wywar, 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę pieprzu czosnkowego oraz sól i odrobinę pieprzu kolorowego świeżo zmielonego do smaku. Zagotowujemy. Gorący krem wylewamy na talerze, obsypujemy pokruszoną fetą i uprażonymi ziarnami słonecznika. SMACZNEGO:)