Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie brokuła i fety, zazwyczaj łączę te produkty w sałatce, a tym razem postanowiłam połączyć je w zupie krem. Wyszło pysznie:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Brokuł gotujemy do miękkości. Do brokuła dolewamy odrobinę wywaru. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pozostały wywar, 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę pieprzu czosnkowego oraz sól i odrobinę pieprzu kolorowego świeżo zmielonego do smaku. Zagotowujemy. Gorący krem wylewamy na talerze, obsypujemy pokruszoną fetą i uprażonymi ziarnami słonecznika. SMACZNEGO:)