Do góry

Zupy Przepis na:

Krem cebulowo-ziemniaczany z serkiem

Krem cebulowo-ziemniaczany z serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5230

Dodano:

Odsłon: 1697

Smaczna zupa, którą polecam w sezonie zimowym :)

Składniki

  • skrzydełko z kurczaka 1 szt
  • zielenina do wywaru
  • marchew 1 szt
  • ziemniaki 4 szt
  • cebula 3 szt
  • oliwa 1 łyżka
  • kucharek przyprawa do potraw do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • ziemniaki ugotowane 6-7 szt
  • olej do smażenia
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • serek topiony śmietankowy duży 150 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem cebulowo-ziemniaczany z serkiem

Przygotowanie

  1. Skrzydełko zagotować dodać zieleninę, marchewkę i ziemniaki pokrojone w plastry. Gotować do miękkości z dodatkiem przypraw.

  2. Na oliwie usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Następnie do blendera przełożyć cebulę, warzywa, obrane mięso i dodać serek. Całość dokładnie zmiksować

  3. Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry i usmażyć w głębokim tłuszczu. Zupę podawać z kleksami ze śmietany i odsączonymi z tłuszczu, smażonymi ziemniakami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń