Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa krem smaczna i rozgrzewająca na chłodne dni zimowe.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 288
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 288
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Składniki
Obieramy cebule płuczemy.kroimy w ósemki.Jarzyny trzemy na tarce na największych oczkach.Wszystko dodajemy do wywaru i gotujemy około 1 godz.Po tym czasie dodajemy serek topiony i wszystko miksujemy na gładki krem doprawiamy szczyptą soli pieprzu i kostka rosołowa według uznania.
Gotujemy makaron i podajemy z zupą(ja dodałam kokardki)ale można dodać zamiast makaronu groszek ptysowy lub grzanki. Smacznego:)