Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak nas zabrało na zupy krem z grzankami. Są proste w przygotowaniu, smaczne i syte. Polecam
garnek , rondel, nóż, łyżka, blender, sitko,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 380
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 380
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Ugotować bulion z udka , tak około 3/4 - 1 litra, z przyprawami do smaku , takimi jak sól, pieprz ,szczyptę wegety, zile angielskie i liść laurowy. W osobnym garnku gotujemy do miękkości obraną , pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę , pietruszkę oraz obrane umyte i pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Jak warzywa już miękkie przelewamy przez sitko ugotowany bulion. Dodajemy serek topiony i wszystko razem miksujemy. Podajemy z grzankami i serem mozzarella. Smacznego
Pyszny krem gotowy do podania.