Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak nas zabrało na zupy krem z grzankami. Są proste w przygotowaniu, smaczne i syte. Polecam
garnek , rondel, nóż, łyżka, blender, sitko,
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Ugotować bulion z udka , tak około 3/4 - 1 litra, z przyprawami do smaku , takimi jak sól, pieprz ,szczyptę wegety, zile angielskie i liść laurowy. W osobnym garnku gotujemy do miękkości obraną , pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę , pietruszkę oraz obrane umyte i pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Jak warzywa już miękkie przelewamy przez sitko ugotowany bulion. Dodajemy serek topiony i wszystko razem miksujemy. Podajemy z grzankami i serem mozzarella. Smacznego
Pyszny krem gotowy do podania.