Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć to dość niecodzienne połączenia, to zapewniam, że jest godne polecenia ;)
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 74
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5599
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 74
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5599
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Gołąbka umyć, zalać wodą, dodać seler i liście pora, zagotować. Następnie dodać obrane i pokrojone w plastry marchewkę, pietruszkę i ziemniaka.
na patelni roztopić masło, dodać skrojone pieczarki, przyprawy i smażyć przez ok. 7 min. Następnie dodać obraną cukinię, z której trzeba wykroić nasiona. Dusić do miękkości. Następnie do zupy dodać jarzyny z patelni i gotować przez ok. 5-7 min. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Do ostudzonej zupy dodać serek topiony (u mnie śmietankowy). Gołąbka wyciągnąć, obrać mięso i pozostałość zmiksować na gładki krem.
Przed podaniem zupę podgrzać, w razie potrzeby doprawić do smaku i wrzucić kawałki gołębiego mięsa. Smacznego!