Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć to dość niecodzienne połączenia, to zapewniam, że jest godne polecenia ;)
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5048
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 601
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2297
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5048
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 601
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2297
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Gołąbka umyć, zalać wodą, dodać seler i liście pora, zagotować. Następnie dodać obrane i pokrojone w plastry marchewkę, pietruszkę i ziemniaka.
na patelni roztopić masło, dodać skrojone pieczarki, przyprawy i smażyć przez ok. 7 min. Następnie dodać obraną cukinię, z której trzeba wykroić nasiona. Dusić do miękkości. Następnie do zupy dodać jarzyny z patelni i gotować przez ok. 5-7 min. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Do ostudzonej zupy dodać serek topiony (u mnie śmietankowy). Gołąbka wyciągnąć, obrać mięso i pozostałość zmiksować na gładki krem.
Przed podaniem zupę podgrzać, w razie potrzeby doprawić do smaku i wrzucić kawałki gołębiego mięsa. Smacznego!