Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię trwa w najlepsze, dlatego pewnie krem z dyni gości w wielu domach. u mnie również, tylko z tą różnicą, że urozmaicony cukinią.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Dynię obrać, wykroić miąższ z pestkami i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinię (jeśli nie jest młoda obrać) również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i także pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i marchew, zalać wodą i gotować. Po pewnym czasie dodać cukinię, dalej gotować. Gdy warzywa są mięknie, całość zmiksować blenderem, doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Gotowy krem podać z kwaśną śmietaną.