Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię trwa w najlepsze, dlatego pewnie krem z dyni gości w wielu domach. u mnie również, tylko z tą różnicą, że urozmaicony cukinią.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5586
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5586
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Dynię obrać, wykroić miąższ z pestkami i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinię (jeśli nie jest młoda obrać) również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i także pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i marchew, zalać wodą i gotować. Po pewnym czasie dodać cukinię, dalej gotować. Gdy warzywa są mięknie, całość zmiksować blenderem, doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Gotowy krem podać z kwaśną śmietaną.