Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty krem z leśnych grzybów i dyni. Smakuje wyśmienicie!
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36310
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36310
        
        
                Składniki
Dynię, cebulę, marchew kroimy w mniejsze kawałki. Smażymy na maśle, aż ładnie się zarumienią. Grzyby oczyszczamy, zalewamy bulionem i gotujemy. W momencie wrzenia dodajemy zioła, przyprawy, przesmażone warzywa i gotujemy 30-35 minut. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Grzyby powinny być już miękkie. Blenderem miksujemy na gładką masę. Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z kluskami, grzankami, makaronem albo ryżem. Można udekorować kleksem śmietany.