Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty krem z leśnych grzybów i dyni. Smakuje wyśmienicie!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1344
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25257
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1344
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25257
Składniki
Dynię, cebulę, marchew kroimy w mniejsze kawałki. Smażymy na maśle, aż ładnie się zarumienią. Grzyby oczyszczamy, zalewamy bulionem i gotujemy. W momencie wrzenia dodajemy zioła, przyprawy, przesmażone warzywa i gotujemy 30-35 minut. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Grzyby powinny być już miękkie. Blenderem miksujemy na gładką masę. Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z kluskami, grzankami, makaronem albo ryżem. Można udekorować kleksem śmietany.