Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta zupa z eleganckim dodatkiem prażonych orzechów piniowych
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 637
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 139
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 637
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 139
Składniki
Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na kawałki (nie muszą być małe, ponieważ i tak wszystko będzie zmiksowane). Warzywa zalewamy wodą, tylko na tyle, żeby były przykryte i gotujemy na małym ogniu. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, miksujemy zupę blenderem, dodajmy gałkę i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze chwilę, żeby smaki się przegryzły. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni do zarumienienia, powinny wystarczyć 2 minuty. Masło mieszkamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chleb opiekamy w tosterze, na patelni lub w piekarniku. Zupę podajemy gorącą , posypaną orzeszkami z czosnkową grzanką