Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta zupa z eleganckim dodatkiem prażonych orzechów piniowych
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 332
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2216
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1749
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 332
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2216
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1749
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 407
Składniki
Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na kawałki (nie muszą być małe, ponieważ i tak wszystko będzie zmiksowane). Warzywa zalewamy wodą, tylko na tyle, żeby były przykryte i gotujemy na małym ogniu. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, miksujemy zupę blenderem, dodajmy gałkę i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze chwilę, żeby smaki się przegryzły. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni do zarumienienia, powinny wystarczyć 2 minuty. Masło mieszkamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chleb opiekamy w tosterze, na patelni lub w piekarniku. Zupę podajemy gorącą , posypaną orzeszkami z czosnkową grzanką