Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta zupa z eleganckim dodatkiem prażonych orzechów piniowych
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na kawałki (nie muszą być małe, ponieważ i tak wszystko będzie zmiksowane). Warzywa zalewamy wodą, tylko na tyle, żeby były przykryte i gotujemy na małym ogniu. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, miksujemy zupę blenderem, dodajmy gałkę i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze chwilę, żeby smaki się przegryzły. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni do zarumienienia, powinny wystarczyć 2 minuty. Masło mieszkamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chleb opiekamy w tosterze, na patelni lub w piekarniku. Zupę podajemy gorącą , posypaną orzeszkami z czosnkową grzanką