Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, sycący i aromatyczny. Do zupy podałam grzanki, ale można podawać ją bez dodatków (krem jest bardzo gęsty) lub z groszkiem ptysiowym. Polecam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki, dynię w kostkę, seler w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pozostałe warzywa, oprószamy solą i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy starty imbir, sok z cytryny i przyprawy (wg uznania) i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę miksujemy na krem, jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy wodą. Krem podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bez dodatków udekorowany zieleniną. Można podać z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.