Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, sycący i aromatyczny. Do zupy podałam grzanki, ale można podawać ją bez dodatków (krem jest bardzo gęsty) lub z groszkiem ptysiowym. Polecam!
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 27
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 26
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 85
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 27
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 26
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 85
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki, dynię w kostkę, seler w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pozostałe warzywa, oprószamy solą i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy starty imbir, sok z cytryny i przyprawy (wg uznania) i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę miksujemy na krem, jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy wodą. Krem podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bez dodatków udekorowany zieleniną. Można podać z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.