Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, sycący i aromatyczny. Do zupy podałam grzanki, ale można podawać ją bez dodatków (krem jest bardzo gęsty) lub z groszkiem ptysiowym. Polecam!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7546
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 33
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7546
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 33
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257565
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki, dynię w kostkę, seler w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pozostałe warzywa, oprószamy solą i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy starty imbir, sok z cytryny i przyprawy (wg uznania) i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę miksujemy na krem, jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy wodą. Krem podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bez dodatków udekorowany zieleniną. Można podać z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.