Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na chłodne dni
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Cebule pokroić,czosnek również,w garnku podgrzać oliwę,dodać cebulę i następnie czosnek.
Marchew obrać i pokroić w talarki,wrzucić do garnka z cebulą i czosnkiem,podusić wszystko razem ok.10 min
Dodać do marchwi wywar drobiowy i gotować do momentu gdy marchew będzie miękka,dodajemy rozmaryn i pokrojoną drobno papryczkę chili. Zestawiamy z ognia blendujemy całość na krem,dodajemy sól,pieprz, imbir oraz mleczko kokosowe. Smacznego!!!