Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa w postaci kremu mogła by być nudna ale w tym niestandardowym połączeniu z pomarańczą jest wyśmienita. Zresztą sprawdźcie to sami korzystając z mojej kolejnej propozycji.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Składniki
Obieramy warzywa. Marchewkę kroimy w pól plastry a ziemniaki w kostkę. Rozgrzewamy dwie łyżki oleju w garnku, wrzucamy ziemniaki i podsmażamy ok. 5 min. Następnie dodajemy marchewkę i podsmażamy kolejne 5 minut, dodajemy sól i pieprz wedle uznania. Gdy warzywa się podsmażą wlewamy bulion i wszystko razem gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min. W między czasie wyciskamy sok z pomarańczy. Gdy skończymy gotować zupę blendujemy całość na gładką masę dodając śmietankę i sok z pomarańczy, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem. Wykonanie tej zupy nie zajmuje dużo czasu a naprawdę smak powala, warto spróbować !! Smacznego