Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa w postaci kremu mogła by być nudna ale w tym niestandardowym połączeniu z pomarańczą jest wyśmienita. Zresztą sprawdźcie to sami korzystając z mojej kolejnej propozycji.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Obieramy warzywa. Marchewkę kroimy w pól plastry a ziemniaki w kostkę. Rozgrzewamy dwie łyżki oleju w garnku, wrzucamy ziemniaki i podsmażamy ok. 5 min. Następnie dodajemy marchewkę i podsmażamy kolejne 5 minut, dodajemy sól i pieprz wedle uznania. Gdy warzywa się podsmażą wlewamy bulion i wszystko razem gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min. W między czasie wyciskamy sok z pomarańczy. Gdy skończymy gotować zupę blendujemy całość na gładką masę dodając śmietankę i sok z pomarańczy, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem. Wykonanie tej zupy nie zajmuje dużo czasu a naprawdę smak powala, warto spróbować !! Smacznego