Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gęsta zupa marchwiowa z jabłkiem i imbirem. Słodko-kwaskowa i rozgrzewająca. idealna na chłodne dni:)
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36310
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36310
        
        
                Składniki
Obrane cebulę i marchew kroimy w kostkę lub plasterki /im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują/. Jabłka również obieramy, usuwamy gniazda nasienne i także kroimy na kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew, jabłko i cebulę i przesmażamy 2-3 min często mieszając. Następnie wlewamy bulion, dodajemy szczyptę cukru i soli i gotujemy powoli ok. 30 min - do czasu aż marchew będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy imbir. Gotową zupę blendujemy /-w razie potrzeby możemy dolać bulionu./Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny lub pomarańczy. Zupę możemy podawać zarówno na ciepło jak i zimno, samą lub dodatkami:z kostkami jabłka lub grzankami z pieczywa.