Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gęsta zupa marchwiowa z jabłkiem i imbirem. Słodko-kwaskowa i rozgrzewająca. idealna na chłodne dni:)
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5590
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5590
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Obrane cebulę i marchew kroimy w kostkę lub plasterki /im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują/. Jabłka również obieramy, usuwamy gniazda nasienne i także kroimy na kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew, jabłko i cebulę i przesmażamy 2-3 min często mieszając. Następnie wlewamy bulion, dodajemy szczyptę cukru i soli i gotujemy powoli ok. 30 min - do czasu aż marchew będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy imbir. Gotową zupę blendujemy /-w razie potrzeby możemy dolać bulionu./Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny lub pomarańczy. Zupę możemy podawać zarówno na ciepło jak i zimno, samą lub dodatkami:z kostkami jabłka lub grzankami z pieczywa.