Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gęsta zupa marchwiowa z jabłkiem i imbirem. Słodko-kwaskowa i rozgrzewająca. idealna na chłodne dni:)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Obrane cebulę i marchew kroimy w kostkę lub plasterki /im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują/. Jabłka również obieramy, usuwamy gniazda nasienne i także kroimy na kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew, jabłko i cebulę i przesmażamy 2-3 min często mieszając. Następnie wlewamy bulion, dodajemy szczyptę cukru i soli i gotujemy powoli ok. 30 min - do czasu aż marchew będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy imbir. Gotową zupę blendujemy /-w razie potrzeby możemy dolać bulionu./Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny lub pomarańczy. Zupę możemy podawać zarówno na ciepło jak i zimno, samą lub dodatkami:z kostkami jabłka lub grzankami z pieczywa.