Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę z pewnością powtórzymy, jak tylko pojawią się na naszej działce pomidory. Zupa jest cudownie delikatna w smaku, zadowoli smakoszy "pomidorówki".
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 260
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 260
Składniki
Marchew kroimy w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy curry i podsmażamy jeszcze 2-3 minuty. Dodajemy marchew, pomidory wraz z zalewą, kaszę jaglaną, daktyle, kurkumę, zalewamy wrzącą wodą (do poziomu warzyw). Gotujemy 20 min. Następnie lekko studzimy i blendujemy na gładko. Doprawiamy solą. Podajemy z osączoną z zalewy kukurydzą.