Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę z pewnością powtórzymy, jak tylko pojawią się na naszej działce pomidory. Zupa jest cudownie delikatna w smaku, zadowoli smakoszy "pomidorówki".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Składniki
Marchew kroimy w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy curry i podsmażamy jeszcze 2-3 minuty. Dodajemy marchew, pomidory wraz z zalewą, kaszę jaglaną, daktyle, kurkumę, zalewamy wrzącą wodą (do poziomu warzyw). Gotujemy 20 min. Następnie lekko studzimy i blendujemy na gładko. Doprawiamy solą. Podajemy z osączoną z zalewy kukurydzą.