Do góry

Zupy Przepis na:

Krem porowo-selerowy

Krem porowo-selerowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5231

Dodano:

Odsłon: 121

Smaczny, gęsty krem to wspaniała propozycja dla lubiących dobrze zjeść ;)

Składniki

  • gołąbek 1/2 szt
  • seler nać do wywaru
  • masło 1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • por 1 szt
  • seler 1 szt
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem porowo-selerowy

Przygotowanie

  1. Gołąbka zagotować z zielonym selerem i umytym porem. Gotować przez ok. 20 min. Na patelni stopić masło i dodać obrany i pokrojony seler, przyprawić i dusić do miękkości.

  2. Usmażonego selera przełożyć do zupy i gotować całość przez ok. 10 min. Potem gołąbka wyciągnąć, obrać mięso. Zupę przestudzić i dodać mięso. Całość zmiksować na gładki krem.

  3. Podawać z kleksem ze śmietany i paluszkami grissini.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń