Do góry

Zupy Przepis na:

Krem serowy na rosole

Krem serowy na rosole

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 229

Gdy zostanie nam rosół nie zawsze trzeba robić pomidorówkę...Zawsze można go wykorzystać jako baza do innej zupy, np. kremu serowego...polecam ;)

Składniki

  • rosół 1 1/2 l
  • serek topiony śmietankowy 2 szt
  • ziemniaki 4-5 szt
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia
  • kucharek 1/2 łyżeczki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. By przygotować krem na rosole, najlepiej jeśli zostanie nam rosół z mięsem wołowym, przynajmniej jedną marchewką i pietruszką, kawałkiem pora i zieleniny. No chyba , że chce się nam ugotować go od podstaw... ;)
    Tak czy inaczej do gotującego się rosołu wrzucamy serki topione i po minucie wyłączamy. Mięso wołowe z rosołu obrać, dodać do zupy i całość dokładnie zmiksować. W razie potrzeby doprawić do smaku.

  2. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Następnie wyjąć i odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

  3. Zupę podawać z usmażonymi ziemniakami i natką pietruszki.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń