Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie nam rosół nie zawsze trzeba robić pomidorówkę...Zawsze można go wykorzystać jako baza do innej zupy, np. kremu serowego...polecam ;)
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1458
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 312
Polecam.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1458
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 312
Polecam.
Odsłon: 1014
Składniki
By przygotować krem na rosole, najlepiej jeśli zostanie nam rosół z mięsem wołowym, przynajmniej jedną marchewką i pietruszką, kawałkiem pora i zieleniny. No chyba , że chce się nam ugotować go od podstaw... ;) Tak czy inaczej do gotującego się rosołu wrzucamy serki topione i po minucie wyłączamy. Mięso wołowe z rosołu obrać, dodać do zupy i całość dokładnie zmiksować. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Następnie wyjąć i odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Zupę podawać z usmażonymi ziemniakami i natką pietruszki. Smacznego!