Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne fantastyczne danie warte zapamiętania i spisania receptury. W ramach wariacji dodaliśmy sera favita oraz prażonych nasion dyni i słonecznika. Więcej na blogu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457495
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1391
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457495
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1391
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy szpinak i gotujemy około 15 do 20 minut (aż szpinak będzie miękki) Następnie dodajemy 4 łyżki śmietany oraz 2/3 pokrojonego w kostkę sera sałatkowego Całość chwilę miksujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Następnie na rozgrzaną patelnię dodajemy ziarna i prażymy przez 2-3 minuty Gotowy krem przelewamy do miseczek, a następnie posypujemy ziarnami i pokruszonym serem W zależności od tego jaka konsystencję kremu chcemy uzyskać, można dodać mniej lub więcej wody.