Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne fantastyczne danie warte zapamiętania i spisania receptury. W ramach wariacji dodaliśmy sera favita oraz prażonych nasion dyni i słonecznika. Więcej na blogu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy szpinak i gotujemy około 15 do 20 minut (aż szpinak będzie miękki) Następnie dodajemy 4 łyżki śmietany oraz 2/3 pokrojonego w kostkę sera sałatkowego Całość chwilę miksujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Następnie na rozgrzaną patelnię dodajemy ziarna i prażymy przez 2-3 minuty Gotowy krem przelewamy do miseczek, a następnie posypujemy ziarnami i pokruszonym serem W zależności od tego jaka konsystencję kremu chcemy uzyskać, można dodać mniej lub więcej wody.