Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne fantastyczne danie warte zapamiętania i spisania receptury. W ramach wariacji dodaliśmy sera favita oraz prażonych nasion dyni i słonecznika. Więcej na blogu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3059
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1913
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3059
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1913
Składniki
Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy szpinak i gotujemy około 15 do 20 minut (aż szpinak będzie miękki) Następnie dodajemy 4 łyżki śmietany oraz 2/3 pokrojonego w kostkę sera sałatkowego Całość chwilę miksujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Następnie na rozgrzaną patelnię dodajemy ziarna i prażymy przez 2-3 minuty Gotowy krem przelewamy do miseczek, a następnie posypujemy ziarnami i pokruszonym serem W zależności od tego jaka konsystencję kremu chcemy uzyskać, można dodać mniej lub więcej wody.