Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27531
Dodano: 09.05.2014
Odsłon: 7585
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebule (białą i czerwoną) kroimy w kostkę w szklimy je na oliwie z oliwek. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz papryczkę chilli i chwilę dusimy.
Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki), marchewkę, korzeń pietruszki oraz posiekany pęczek koperku i natki pietruszki. Po chwili dodajemy do niego podduszone cebule i papryki i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa nabiorą miękkości dodajemy do nich puszkę pomidorów i wszystko jeszcze raz zagotowujemy.
Na sam koniec dodajemy cynamon i około pół łyżeczki cukru trzcinowego, a zawartość garnka miksujemy tak, aby uzyskać gęsty, jednolity krem.
Tak powstały krem doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz zagotowujemy.
Podajemy z ulubionymi dodatkami
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

konhambos 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
musi byc pyszne...2 Kto głosował? | Odpowiedz