Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczny krem warzywny z nutką słodyczy jabłka i korzennym zapachem cynamonu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12498
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13488
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5697
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12498
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13488
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5697
Składniki
Cebule (białą i czerwoną) kroimy w kostkę w szklimy je na oliwie z oliwek. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz papryczkę chilli i chwilę dusimy.
Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki), marchewkę, korzeń pietruszki oraz posiekany pęczek koperku i natki pietruszki. Po chwili dodajemy do niego podduszone cebule i papryki i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa nabiorą miękkości dodajemy do nich puszkę pomidorów i wszystko jeszcze raz zagotowujemy. Na sam koniec dodajemy cynamon i około pół łyżeczki cukru trzcinowego, a zawartość garnka miksujemy tak, aby uzyskać gęsty, jednolity krem.
Tak powstały krem doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami Życzę smacznego! :)