Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczny krem warzywny z nutką słodyczy jabłka i korzennym zapachem cynamonu.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 172
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 172
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Składniki
Cebule (białą i czerwoną) kroimy w kostkę w szklimy je na oliwie z oliwek. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz papryczkę chilli i chwilę dusimy.
Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki), marchewkę, korzeń pietruszki oraz posiekany pęczek koperku i natki pietruszki. Po chwili dodajemy do niego podduszone cebule i papryki i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa nabiorą miękkości dodajemy do nich puszkę pomidorów i wszystko jeszcze raz zagotowujemy. Na sam koniec dodajemy cynamon i około pół łyżeczki cukru trzcinowego, a zawartość garnka miksujemy tak, aby uzyskać gęsty, jednolity krem.
Tak powstały krem doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami Życzę smacznego! :)