Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczny krem warzywny z nutką słodyczy jabłka i korzennym zapachem cynamonu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Cebule (białą i czerwoną) kroimy w kostkę w szklimy je na oliwie z oliwek. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz papryczkę chilli i chwilę dusimy.
Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki), marchewkę, korzeń pietruszki oraz posiekany pęczek koperku i natki pietruszki. Po chwili dodajemy do niego podduszone cebule i papryki i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa nabiorą miękkości dodajemy do nich puszkę pomidorów i wszystko jeszcze raz zagotowujemy. Na sam koniec dodajemy cynamon i około pół łyżeczki cukru trzcinowego, a zawartość garnka miksujemy tak, aby uzyskać gęsty, jednolity krem.
Tak powstały krem doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami Życzę smacznego! :)