Do góry

Zupy Przepis na:

Krem wielowarzywny.

Krem wielowarzywny.

Autor:

Przepisów i artykułów: 804 Ocena: 15375

Dodano:

Odsłon: 1506

Na upały jakie teraz nastały tylko taki kremik polecam.Można jeść i na ciepło i na zimno.Jest pyszny i bardzo syty.

Składniki

  • Kalafior 1 szt.mały
  • Kalarepa1,2 szt
  • Marchew,pietruszka,1,2 selera średniego,cebulka średnia
  • Fasolka szparagowa kilka sztuk
  • Pomidory 2 szt.
  • Ziemniaki 3 szt.średnie
  • Cukinia mała 1/2
  • Seler 2 gałązki,natka pietruszki 3-4 gałązki,koperek mały pęczek
  • Papryka surowa 1,2
  • Wegeta,pieprz i śmietana 12% 3-4 łyżki
  • Masło 1 łyżka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić do garnka.Zalać wodą tylko by były przykryte i gotować około 40min.
    Odlać trochę wywaru do garnczka ,by był do rozcieńczenia kremu jak wyjdzie za gęsty.
    Warzywa zblendować i dać na palnik do zaprawienia ,zagotować,przyprawić przyprawami,dodać 1 łyżkę masła i śmietanę roztrzepaną w ciepłym kremie.
    Jeżeli krem jest za gęsty rozcieńczamy wywarem wcześniej odlanym.
    Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń