Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały jakie teraz nastały tylko taki kremik polecam.Można jeść i na ciepło i na zimno.Jest pyszny i bardzo syty.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i pokroić do garnka.Zalać wodą tylko by były przykryte i gotować około 40min. Odlać trochę wywaru do garnczka ,by był do rozcieńczenia kremu jak wyjdzie za gęsty. Warzywa zblendować i dać na palnik do zaprawienia ,zagotować,przyprawić przyprawami,dodać 1 łyżkę masła i śmietanę roztrzepaną w ciepłym kremie. Jeżeli krem jest za gęsty rozcieńczamy wywarem wcześniej odlanym. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego życzę!