Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały jakie teraz nastały tylko taki kremik polecam.Można jeść i na ciepło i na zimno.Jest pyszny i bardzo syty.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35612
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17509
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 240
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 162
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35612
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17509
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 240
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 162
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 184
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i pokroić do garnka.Zalać wodą tylko by były przykryte i gotować około 40min. Odlać trochę wywaru do garnczka ,by był do rozcieńczenia kremu jak wyjdzie za gęsty. Warzywa zblendować i dać na palnik do zaprawienia ,zagotować,przyprawić przyprawami,dodać 1 łyżkę masła i śmietanę roztrzepaną w ciepłym kremie. Jeżeli krem jest za gęsty rozcieńczamy wywarem wcześniej odlanym. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego życzę!