Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały jakie teraz nastały tylko taki kremik polecam.Można jeść i na ciepło i na zimno.Jest pyszny i bardzo syty.
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 262
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 262
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i pokroić do garnka.Zalać wodą tylko by były przykryte i gotować około 40min. Odlać trochę wywaru do garnczka ,by był do rozcieńczenia kremu jak wyjdzie za gęsty. Warzywa zblendować i dać na palnik do zaprawienia ,zagotować,przyprawić przyprawami,dodać 1 łyżkę masła i śmietanę roztrzepaną w ciepłym kremie. Jeżeli krem jest za gęsty rozcieńczamy wywarem wcześniej odlanym. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego życzę!