Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Absolutnie genialny! I jednego jestem pewna - w takiej formie brokuły pokochałam od pierwszego spróbowania!
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 182
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 367
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3170
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 182
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 367
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3170
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy je w kosteczkę. Zagotowujemy litr wody i rozpuszczamy w nim kostki rosołowe. Następnie do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy przez około 10 minut. W tym czasie myjemy i rozdzielamy brokuł na różyczki. Dodajemy go do wywaru i gotujemy przez kolejne 10-15 minut. Na sam koniec gotowania dodajemy garść świeżego szczypiorku, tak aby zostało nam trochę do dekoracji talerzy. Przed blendowaniem należy dodać do zupy 5 łyżek śmietany.Całość blendujemy na gładki, jednolity krem. Tak przygotowany krem pieprzymy i podajemy na ciepło z grzankami i świeżym szczypiorkiem.