Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Absolutnie genialny! I jednego jestem pewna - w takiej formie brokuły pokochałam od pierwszego spróbowania!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116898
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1636
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1323
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116898
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1636
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1323
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy je w kosteczkę. Zagotowujemy litr wody i rozpuszczamy w nim kostki rosołowe. Następnie do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy przez około 10 minut. W tym czasie myjemy i rozdzielamy brokuł na różyczki. Dodajemy go do wywaru i gotujemy przez kolejne 10-15 minut. Na sam koniec gotowania dodajemy garść świeżego szczypiorku, tak aby zostało nam trochę do dekoracji talerzy. Przed blendowaniem należy dodać do zupy 5 łyżek śmietany.Całość blendujemy na gładki, jednolity krem. Tak przygotowany krem pieprzymy i podajemy na ciepło z grzankami i świeżym szczypiorkiem.