Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie kremu z cukinii - nie dość że zdrowy to jeszcze pyszny.
Dwie cukinie i inne warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy na przygotowany już z porcji rosołowej bulion. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodając bazylię. Łyżeczkę lub dwie.
Wywar przelewamy przez sito i wszystkie stałe części miksujemy blenderem na gładką masę. Dolewamy powoli pozostały po gotowaniu warzyw płyn, ciągle mieszając, aż osiągniemy oczekiwaną gęstość kremu. Zupę doprawiamy solidnie solą i świeżo zmielonym pieprzem
Trzecią cukinię kroimy w plastry. Grillujemy na łyżeczce oliwy doprawiając solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce, a pietruszkę siekamy drobno. Zupę z cukinii podajemy z grillowanym plastrami. Dekorujemy krem pietruszką, śmietaną i posypujemy startym serem.
Na blogu sporo przepisów na cukinię - zapraszamy.
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 35
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 61
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 396
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 98
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 35
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 61
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 396
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 98
Składniki
Dwie cukinie i inne warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy na przygotowany już z porcji rosołowej bulion. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodając bazylię. Łyżeczkę lub dwie. Wywar przelewamy przez sito i wszystkie stałe części miksujemy blenderem na gładką masę. Dolewamy powoli pozostały po gotowaniu warzyw płyn, ciągle mieszając, aż osiągniemy oczekiwaną gęstość kremu. Zupę doprawiamy solidnie solą i świeżo zmielonym pieprzem
Trzecią cukinię kroimy w plastry. Grillujemy na łyżeczce oliwy doprawiając solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce, a pietruszkę siekamy drobno. Zupę z cukinii podajemy z grillowanym plastrami. Dekorujemy krem pietruszką, śmietaną i posypujemy startym serem. Na blogu sporo przepisów na cukinię - zapraszamy.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 137
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 145