Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie kremu z cukinii - nie dość że zdrowy to jeszcze pyszny.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Dwie cukinie i inne warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy na przygotowany już z porcji rosołowej bulion. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodając bazylię. Łyżeczkę lub dwie. Wywar przelewamy przez sito i wszystkie stałe części miksujemy blenderem na gładką masę. Dolewamy powoli pozostały po gotowaniu warzyw płyn, ciągle mieszając, aż osiągniemy oczekiwaną gęstość kremu. Zupę doprawiamy solidnie solą i świeżo zmielonym pieprzem
Trzecią cukinię kroimy w plastry. Grillujemy na łyżeczce oliwy doprawiając solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce, a pietruszkę siekamy drobno. Zupę z cukinii podajemy z grillowanym plastrami. Dekorujemy krem pietruszką, śmietaną i posypujemy startym serem. Na blogu sporo przepisów na cukinię - zapraszamy.