Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima jak na razie odpuszcziła, jednak gdyby wróciła, a nawet jeżeli nie wróci, to krem z cukinii nie tylko Was rozgrzeje, ale również posmyra kubki smakowe ;) Delikatny z lekką nutą imbiru to jest to czego mi brakowało w ostatnich dniach, do tego pieczone ziemniaczki om nom nom :)
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 63
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 13
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35619
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 63
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 13
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35619
Składniki
W rondelku, którym będziemy gotowali naszą zupę, roztapiamy masło, na którym podsmażamy, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Cukinię kroimy w cienkie plastry i również dodajemy do garnka. Podsmażamy aż lekko zmięknie, a następnie blendujemy na gładką masę. Dodajemy przyprawy i śmietanę, i gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
W międzyczasie bierzemy się za ziemniaczki. Obieramy je i kroimy na cienkie plasterki, przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawy i wszystko mieszamy razem z oliwą. Wykładamy na papier do pieczenia i przed włożeniem do piekarnika posypujemy czerwoną papryką. Pieczemy w 180°C przez 15 minut. Zupę podajemy na ciepło z łyżką śmietany i świeżo upieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!