Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak szybka, delikatna, smaczna zupka i w dodatku dopasowana do sezonu cukiniowego:) Od pewnego czasu cukinia króluje w mojej kuchni, a to keczup lub placki czasem piernik ewentualnie cukinia faszerowana. :) Dla każdego coś pysznego. Teraz przyszła pora na krem z cukinii. Uwielbiam tą zupkę, gdyż można podawać ją z grzankami lub prażonymi pestkami dyni czy słonecznika. Zapraszam. Zapraszam na blog: www.pyszotki.pl.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 989
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 304
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 429
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 283
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 989
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 304
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 429
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 283
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, marchewkę i cebulę obieramy i kroimy. Marchewkę najlepiej jest pokroić w plasterki a cebulę i cukinię w grubszą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy marchewkę z cebulką i dusimy ok. 15 min. Pamiętajmy o mieszaniu. Pokrojoną cukinię wrzucamy do garnka, dodajemy podduszoną cebulkę z marchewką. Wszystko zalewamy bulionem warzywnym lub wodą. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Wszystko miksujemy na gładki krem. Dosmaczamy solą i pieprzem. Po zmiksowaniu już nie gotujemy. Tak przygotowany krem z cukinii podajemy z grzankami lub prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Smacznego. www.pyszotki.pl