Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio warzywne zupy wiodą prym w mojej kuchni, szczególną uwagę przykuwają kremy. Są treściwe, pożywne, a ich aromat unosi się po całym domu, zachęcając do degustacji. Zapraszam do skosztowania kremowej cukinii z dodatkiem pasty curry, która dzięki dodaniu mleka kokosowego, nadaje zupie pazura. <AG>
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy na małe kawałki, dusimy na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Całość zalewamy wrzątkiem (około 1,2 litra), gotujemy kwadrans, lekko studzimy, dodajemy mleko i miksujemy na gładko. Zupę przecieramy przez drobne sito, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.