Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio warzywne zupy wiodą prym w mojej kuchni, szczególną uwagę przykuwają kremy. Są treściwe, pożywne, a ich aromat unosi się po całym domu, zachęcając do degustacji. Zapraszam do skosztowania kremowej cukinii z dodatkiem pasty curry, która dzięki dodaniu mleka kokosowego, nadaje zupie pazura. <AG>
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1593
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15440
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6296
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1593
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15440
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6296
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy na małe kawałki, dusimy na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Całość zalewamy wrzątkiem (około 1,2 litra), gotujemy kwadrans, lekko studzimy, dodajemy mleko i miksujemy na gładko. Zupę przecieramy przez drobne sito, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.