Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio warzywne zupy wiodą prym w mojej kuchni, szczególną uwagę przykuwają kremy. Są treściwe, pożywne, a ich aromat unosi się po całym domu, zachęcając do degustacji. Zapraszam do skosztowania kremowej cukinii z dodatkiem pasty curry, która dzięki dodaniu mleka kokosowego, nadaje zupie pazura. <AG>
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 54
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3726
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6777
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 54
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3726
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6777
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy na małe kawałki, dusimy na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Całość zalewamy wrzątkiem (około 1,2 litra), gotujemy kwadrans, lekko studzimy, dodajemy mleko i miksujemy na gładko. Zupę przecieramy przez drobne sito, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.