Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio warzywne zupy wiodą prym w mojej kuchni, szczególną uwagę przykuwają kremy. Są treściwe, pożywne, a ich aromat unosi się po całym domu, zachęcając do degustacji. Zapraszam do skosztowania kremowej cukinii z dodatkiem pasty curry, która dzięki dodaniu mleka kokosowego, nadaje zupie pazura. <AG>
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 666
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 666
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy na małe kawałki, dusimy na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Całość zalewamy wrzątkiem (około 1,2 litra), gotujemy kwadrans, lekko studzimy, dodajemy mleko i miksujemy na gładko. Zupę przecieramy przez drobne sito, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.