Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z buraczków to zdrowa i szybka zupa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła w garnku. Ziemniaki,buraki,pietruszkę i jabłko,obrać i pokroić w kostkę.Dodać do cebulki,podusić razem,następnie dodać dymkę pokrojoną w krążki i zalać wszystko wywarem drobiowym.
Gotować na małym ogniu około 40 minut,aż wszystkie warzywa będą miękkie,pod koniec doprawić solą i pieprzem. Gdy już mamy warzywa miękkie całość blendujemy. Podajemy na ciepło,u mnie posypany krem buraczany parmezanem. Smacznego!!!