Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z buraczków to zdrowa i szybka zupa.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25411
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2506
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1273
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25411
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2506
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1273
Składniki
Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła w garnku. Ziemniaki,buraki,pietruszkę i jabłko,obrać i pokroić w kostkę.Dodać do cebulki,podusić razem,następnie dodać dymkę pokrojoną w krążki i zalać wszystko wywarem drobiowym.
Gotować na małym ogniu około 40 minut,aż wszystkie warzywa będą miękkie,pod koniec doprawić solą i pieprzem. Gdy już mamy warzywa miękkie całość blendujemy. Podajemy na ciepło,u mnie posypany krem buraczany parmezanem. Smacznego!!!