Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15154
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3946
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8936
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15154
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3946
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8936
Składniki
Dynię obierać ze skórki, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę.
Zagotować bulion ok 2 l, albo warzywny, albo z kostki. Na maśle zaszklić cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać dynię i ziemniaki i chwilę smażyć. Podsmażone warzywa wrzucić do gotującego się bulionu, dodać ok 2 łyżeczki curry, zagotować, aż warzywa zrobią się mięciutkie.
Następnie zupę zblęndować. Wstawić na niewielki ogień i doprawić do smaku solą i pieprzem. (można dodać łyżkę śmietany) Podawać z grzankami, lub groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO!