Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego smak podkreśliłam nieco orzechową nutą czerwonej komosy i aromatem czarnego sezamu.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5805
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12498
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 302
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5805
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12498
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 302
Składniki
Komosę ugotować.
Dynię w całym kawałku oprószyć przyprawą curry i upiec w piekarniku (40 minut/180 stopni).
Upieczony kawałek dyni obrać ze skórki (można pominąć) i zblendować z bulionem warzywnym, aby uzyskać gładką konsystencję.
Krem doprawić solą sezamową i dokładnie wymieszać.
Podawać z komosą i czarnym sezamem.