Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego smak podkreśliłam nieco orzechową nutą czerwonej komosy i aromatem czarnego sezamu.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 30
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 28
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 89
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 30
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 28
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 89
Składniki
Komosę ugotować.
Dynię w całym kawałku oprószyć przyprawą curry i upiec w piekarniku (40 minut/180 stopni).
Upieczony kawałek dyni obrać ze skórki (można pominąć) i zblendować z bulionem warzywnym, aby uzyskać gładką konsystencję.
Krem doprawić solą sezamową i dokładnie wymieszać.
Podawać z komosą i czarnym sezamem.