Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego smak podkreśliłam nieco orzechową nutą czerwonej komosy i aromatem czarnego sezamu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13169
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1494
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5982
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13169
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1494
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5982
Składniki
Komosę ugotować.
Dynię w całym kawałku oprószyć przyprawą curry i upiec w piekarniku (40 minut/180 stopni).
Upieczony kawałek dyni obrać ze skórki (można pominąć) i zblendować z bulionem warzywnym, aby uzyskać gładką konsystencję.
Krem doprawić solą sezamową i dokładnie wymieszać.
Podawać z komosą i czarnym sezamem.