Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Na oliwie podsmażyć plasterki piersi z kurczaka. Pierść zdjąć z pateli i na tym samym tłuszczu podsmazyc rozdrobniony czosek i posiekaną cebulę,
Do bulionu wlać cebulkę z czosnkiem i dodać dynię. Dusić 10 min. Następnie dodać puszkę pomidorów. I dusic kolejne 10 minut. Całość zblendować na gładką masę. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać z kawałkami kurczaka