Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27370
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27370
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 123
Składniki
Na oliwie podsmażyć plasterki piersi z kurczaka. Pierść zdjąć z pateli i na tym samym tłuszczu podsmazyc rozdrobniony czosek i posiekaną cebulę,
Do bulionu wlać cebulkę z czosnkiem i dodać dynię. Dusić 10 min. Następnie dodać puszkę pomidorów. I dusic kolejne 10 minut. Całość zblendować na gładką masę. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać z kawałkami kurczaka