Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka krem, nie możemy się oprzeć:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek, kalafior i brokuły i podsmażać na wolnym ogniu przez 4 minuty. Wsypać mąkę i jeszcze chwilę smażyć stale mieszając. Powoli dolewać mleko i wywar, doprowadzić do wrzenia stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 20 min
Wyjąć część warzyw i odłożyć na później, wsypać ser i podgrzewać do rozpuszczenia i zmiksować i doprawić. Przełożyć zupę do podgrzanych miseczek, udekorować różyczkami warzyw i serem posypanym papryką i natychmiast podawać.