Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka krem, nie możemy się oprzeć:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7207
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20164
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 775
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7207
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20164
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 775
Składniki
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek, kalafior i brokuły i podsmażać na wolnym ogniu przez 4 minuty. Wsypać mąkę i jeszcze chwilę smażyć stale mieszając. Powoli dolewać mleko i wywar, doprowadzić do wrzenia stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 20 min
Wyjąć część warzyw i odłożyć na później, wsypać ser i podgrzewać do rozpuszczenia i zmiksować i doprawić. Przełożyć zupę do podgrzanych miseczek, udekorować różyczkami warzyw i serem posypanym papryką i natychmiast podawać.