Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy kremy to chyba moja ulubiona działka kulinarna. Nawet robiona z tego samego warzywa za każdym razem może być inna. Tak też jest z kremem z kalafiora. Kalafior to baza główna, którą zawsze można czymś urozmaicić. Tym razem bardzo delikatny z smaku krem z kalafiora z dodatkiem mleczka kokosowego.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1239
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1348
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1239
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1348
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1072
Składniki
Cebulę kroję w kostkę, pory w pół talarki. Do garnka z grubym dniem na roztopione masło wrzucam cebulę i pora i smażę lekko aż będą szkliste. Dorzucam pokrojoną w kostkę pietruszkę i podzielony na małe różyczki kalafior. Teraz zalewam wodą tylko tyle aby przykryła warzywa i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu dolewam niepełną szklankę mleka kokosowego i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa wyjdzie za gęsta można dodać więcej mleczka. Przy końcu miksowania można dodać odrobinę śmietany kremówki aby krem był jeszcze gładszy. Teraz wystarczy doprawić solą, pieprzem, imbirem i gotowe.