Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy kremy to chyba moja ulubiona działka kulinarna. Nawet robiona z tego samego warzywa za każdym razem może być inna. Tak też jest z kremem z kalafiora. Kalafior to baza główna, którą zawsze można czymś urozmaicić. Tym razem bardzo delikatny z smaku krem z kalafiora z dodatkiem mleczka kokosowego.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15154
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3957
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15154
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3957
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8937
Składniki
Cebulę kroję w kostkę, pory w pół talarki. Do garnka z grubym dniem na roztopione masło wrzucam cebulę i pora i smażę lekko aż będą szkliste. Dorzucam pokrojoną w kostkę pietruszkę i podzielony na małe różyczki kalafior. Teraz zalewam wodą tylko tyle aby przykryła warzywa i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu dolewam niepełną szklankę mleka kokosowego i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa wyjdzie za gęsta można dodać więcej mleczka. Przy końcu miksowania można dodać odrobinę śmietany kremówki aby krem był jeszcze gładszy. Teraz wystarczy doprawić solą, pieprzem, imbirem i gotowe.