Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo szybki w przygotowaniu krem . Jego przygotowanie zajmie Ci od 15 do 30 min.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na roztopionym w garnku maśle 2. Dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i chwilę smażymy. 3. Podlewamy całość bulionem i gotujemy ok. 10 - 15 min wraz z przyprawami. 4. W międzyczasie kroimy pierś z kurczaka w cienkie paski i doprawiamy. 5. Na patelni prażymy pestki słonecznika z solą morską ( ok. 2 min) 6. Następnie na tej samej patelni podsmażamy kurczaka (ok 2 min) 7. Do kalafiora dodajemy śmietankę i całość blendujemy, doprawiamy do smaku. 8. Zupę nalewamy do miseczek, na wierzch nakładamy kurczaka , posypujemy pestkami słonecznika i świeżym szczypiorkiem. Smacznego :)