Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowo serowy kalafior
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8978
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1002
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 220
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 73
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8978
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1002
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 220
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 73
Składniki
Kalafiora dokładnie płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy do bulionu drobiowego i gotujemy 40 min. Cebulę kroimy w kostkę resztę warzyw (oprócz czosnku) na drobne kawałki. Podsmażamy razem na oliwie tak aby warzywa i cebula się zrumieniły. Wkładamy je do bulionu i gotujemy ok. godziny. Dodajemy przyprawy, śmietanę, masło i ser blue. Dokładnie miksujemy. Przed podaniem zupy przygotowujemy pieczywo-skrapiamy oliwą, rumienimy na patelni grillowej lub w piekarniku i nacieramy czosnkiem. Zupę podajemy posypaną tartym parmezanem i udekorowaną kleksem kwaśniej śmietany.