Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowo serowy kalafior
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 141
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 57
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 141
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 57
Składniki
Kalafiora dokładnie płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy do bulionu drobiowego i gotujemy 40 min. Cebulę kroimy w kostkę resztę warzyw (oprócz czosnku) na drobne kawałki. Podsmażamy razem na oliwie tak aby warzywa i cebula się zrumieniły. Wkładamy je do bulionu i gotujemy ok. godziny. Dodajemy przyprawy, śmietanę, masło i ser blue. Dokładnie miksujemy. Przed podaniem zupy przygotowujemy pieczywo-skrapiamy oliwą, rumienimy na patelni grillowej lub w piekarniku i nacieramy czosnkiem. Zupę podajemy posypaną tartym parmezanem i udekorowaną kleksem kwaśniej śmietany.