Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 272
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8765
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 515
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 272
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8765
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 515
Składniki
Gotujemy wywar warzywny ( litr wody, 2-3 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera i pora). Oczywiście można iść na łatwiznę i rozpuścić kostkę bulionową w litrze wody :) Gdy bulion jest gotowy wyjmujemy warzywa i wrzucamy odsączoną kukurydzę i gotujemy tak długo aż kukurydza będzie miękka. Zanim kukurydza się ugotuję to wywaru zrobi się około pół litra. Gdy nasza kukurydza zmięknie całą zupkę trzeba zmiksować na konsystencję kremu. Dolewamy mleczko kokosowe (pomalutku aby zupa się nie zważyła), dosypujemy jarzynki, startego imbiru. curry i cynamonu. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Zupę kukurydzianą podałam z grzaneczkami.