Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z kukurydzy

Krem z kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1436

Dodano:

Odsłon: 4075

Dla miłośników kukurydzy :)

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • jarzynka do smaku
  • pół łyżeczki startego imbiru
  • szczypta curry i cynamonu
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krem z kukurydzy

Przygotowanie

  1. Gotujemy wywar warzywny ( litr wody, 2-3 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera i pora). Oczywiście można iść na łatwiznę i rozpuścić kostkę bulionową w litrze wody :) Gdy bulion jest gotowy wyjmujemy warzywa i wrzucamy odsączoną kukurydzę i gotujemy tak długo aż kukurydza będzie miękka. Zanim kukurydza się ugotuję to wywaru zrobi się około pół litra. Gdy nasza kukurydza zmięknie całą zupkę trzeba zmiksować na konsystencję kremu. Dolewamy mleczko kokosowe (pomalutku aby zupa się nie zważyła), dosypujemy jarzynki, startego imbiru. curry i cynamonu. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut.
    Zupę kukurydzianą podałam z grzaneczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń