Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208905
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208905
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Składniki
Z warzyw, pieczarek i nóg ugotować rosół. Po ugotowaniu rosołu warzywa wyrzucić, pieczarki odłożyć ,a mięso oddzielić od skóry i kości, po czym dodać je z pieczarkami z powrotem do rosołu, dodać mąkę rozrobioną ze śmietaną i odrobiną rosołu, zmiksować. Do zmiksowanej zupy dodać gałkę muszkatołową, imbir i doprawić solą i pieprzem.