Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, sycący krem może stanowić smaczny obiad lub kolację. Krem podałam na kolację z prażonymi płatkami migdałów. Można go jednak podać na obiad ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5648
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8878
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7904
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5429
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5648
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8878
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7904
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5429
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy drobno, marchew obieramy i kroimy w plasterki, seler kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, marchew i seler podsmażamy w dużym rondlu na łyżce masła. Smażymy około 5 minut ciągle mieszając. Następnie wlewamy bulion, dodajemy soczewicę i gotujemy około 15-20 minut do miękkości warzyw. Zupę miksujemy na krem, w razie konieczności rozrzedzamy wrzątkiem. Zupę ponownie podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem, curry i kurkumą. Gdy zupa się zagotuje zdejmujemy rondel z palnika. Śmietanę hartujemy kilkoma łyżkami zupy, mieszamy z kremem. Krem podajemy udekorowany płatkami migdałów. SMACZNEGO!!!