Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów gęstych zup: krem z marchwi i pasternaku z dodatkiem pora i ziemniaka podany z chrupiącymi grzankami. Naprawdę warto spróbować:)
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 347
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 347
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojony w kostkę chleb. Zrumieniamy go z wszystkich stron i zdejmujemy z patelni. Pasternak, marchew i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy por, marchew i pasternak i mieszając podsmażamy przez 2-3 min.Wlewamy gorący bulion /może to być bulion z kostki lub rosół z poprzedniego dnia/ i gotujemy ok.10 min. Następnie dodajemy ziemniaka i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby - jeśli zupa będzie zbyt gęsta - możemy do zupy dolać bulionu lub wody. Porcje zupy podajemy z przygotowanymi grzankami.