Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów gęstych zup: krem z marchwi i pasternaku z dodatkiem pora i ziemniaka podany z chrupiącymi grzankami. Naprawdę warto spróbować:)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 189
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1125
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8810
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3138
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 189
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1125
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8810
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3138
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojony w kostkę chleb. Zrumieniamy go z wszystkich stron i zdejmujemy z patelni. Pasternak, marchew i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy por, marchew i pasternak i mieszając podsmażamy przez 2-3 min.Wlewamy gorący bulion /może to być bulion z kostki lub rosół z poprzedniego dnia/ i gotujemy ok.10 min. Następnie dodajemy ziemniaka i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby - jeśli zupa będzie zbyt gęsta - możemy do zupy dolać bulionu lub wody. Porcje zupy podajemy z przygotowanymi grzankami.