Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów gęstych zup: krem z marchwi i pasternaku z dodatkiem pora i ziemniaka podany z chrupiącymi grzankami. Naprawdę warto spróbować:)
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 687
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 43
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 687
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 43
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojony w kostkę chleb. Zrumieniamy go z wszystkich stron i zdejmujemy z patelni. Pasternak, marchew i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy por, marchew i pasternak i mieszając podsmażamy przez 2-3 min.Wlewamy gorący bulion /może to być bulion z kostki lub rosół z poprzedniego dnia/ i gotujemy ok.10 min. Następnie dodajemy ziemniaka i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby - jeśli zupa będzie zbyt gęsta - możemy do zupy dolać bulionu lub wody. Porcje zupy podajemy z przygotowanymi grzankami.