Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pieczarkową... ale nie jest to zwykła zupa, lecz aksamitny i gęsty krem. Zachwyciła on moją Mamę na niedzielnym obiedzie, więc Wam też z pewnością zasmakuje :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17505
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 180
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17505
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 180
Składniki
Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić na kawałki.
Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyć w garnku na roztopionym maśle.
Do podsmażonej cebulki dodać pieczarki i gotować co jakiś czas mieszając. Można dolać wody (ale nie radzę dolewać zbyt dużo, bo grzyby puszczą jeszcze wodę)
Dodać kostkę bulionu grzybowego i gotować aż pieczarki zmiękną.
Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
W misce wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy szybko mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem. Uwaga: W zależności jaką gęstą lubimy zupę tyle dolewamy wody.
Do śmietany dodajemy trochę gorącej zupy i dokładnie mieszamy.
Zahartowaną śmietanę dolewamy do zupy i energicznie mieszamy.
Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!