Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pieczarkową... ale nie jest to zwykła zupa, lecz aksamitny i gęsty krem. Zachwyciła on moją Mamę na niedzielnym obiedzie, więc Wam też z pewnością zasmakuje :)
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3441
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 380
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54842
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3441
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 380
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54842
Składniki
Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić na kawałki.
Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyć w garnku na roztopionym maśle.
Do podsmażonej cebulki dodać pieczarki i gotować co jakiś czas mieszając. Można dolać wody (ale nie radzę dolewać zbyt dużo, bo grzyby puszczą jeszcze wodę)
Dodać kostkę bulionu grzybowego i gotować aż pieczarki zmiękną.
Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
W misce wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy szybko mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem. Uwaga: W zależności jaką gęstą lubimy zupę tyle dolewamy wody.
Do śmietany dodajemy trochę gorącej zupy i dokładnie mieszamy.
Zahartowaną śmietanę dolewamy do zupy i energicznie mieszamy.
Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!