Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pieczarkową... ale nie jest to zwykła zupa, lecz aksamitny i gęsty krem. Zachwyciła on moją Mamę na niedzielnym obiedzie, więc Wam też z pewnością zasmakuje :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić na kawałki.
Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyć w garnku na roztopionym maśle.
Do podsmażonej cebulki dodać pieczarki i gotować co jakiś czas mieszając. Można dolać wody (ale nie radzę dolewać zbyt dużo, bo grzyby puszczą jeszcze wodę)
Dodać kostkę bulionu grzybowego i gotować aż pieczarki zmiękną.
Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
W misce wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy szybko mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem. Uwaga: W zależności jaką gęstą lubimy zupę tyle dolewamy wody.
Do śmietany dodajemy trochę gorącej zupy i dokładnie mieszamy.
Zahartowaną śmietanę dolewamy do zupy i energicznie mieszamy.
Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!