Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny krem. Polecam na jesienne dni.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1005
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 240
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15411
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 326
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1005
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 240
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15411
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 326
Składniki
Dynię przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić wraz ze skórką w kostkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Dynię lekko ostudzić i usunąć skórkę. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Cebulę oraz czosnek obrać i podsmażyć na patelni, na oleju. Również dodać do bulionu. Do bulionu przełożyć dynię (kawałek zostawić do dekoracji). Chwilę wszystko razem gotować. Zupę rozdrobnić blenderem na krem. Doprawić do smaku solą oraz imbirem. Krem podawać z pieczonymi kostkami dyni posypany podprażonymi pestkami dyni oraz świeżo zmielonym pieprzem.