Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pieczonej papryki z dodatkiem sera koziego oraz chrupiących grzanek. Coś pysznego i bardzo paprykowego.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy też ząbki czosnku w łupinkach.
Pieczemy, aż skórka w niektórych miejscach będzie czarna.
Po upieczeniu papryki wkładamy ją do foliowego woreczka i czekamy aż ostygnie. Potem będzie nam łatwiej zdjąć skórkę z papryki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie.
Obraną paprykę przekładamy do garnka, dodajemy cebulę, świeży tymianek, obrany z łupinek czosnek, zalewamy bulionem. Chwilę gotujemy, aż składniki się połączą.
Zupę zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem.
Przed podaniem włożyć do piekarnika kromki chleba.
Podawać z serem kozim i grzankami i ewentualnie z ziernem słonecznika.
ENJOY THE FOOD
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 143
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 47
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 47
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 83
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 143
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 47
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 47
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 83
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy też ząbki czosnku w łupinkach. Pieczemy, aż skórka w niektórych miejscach będzie czarna. Po upieczeniu papryki wkładamy ją do foliowego woreczka i czekamy aż ostygnie. Potem będzie nam łatwiej zdjąć skórkę z papryki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie. Obraną paprykę przekładamy do garnka, dodajemy cebulę, świeży tymianek, obrany z łupinek czosnek, zalewamy bulionem. Chwilę gotujemy, aż składniki się połączą. Zupę zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem włożyć do piekarnika kromki chleba. Podawać z serem kozim i grzankami i ewentualnie z ziernem słonecznika. ENJOY THE FOOD
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 43
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 251