Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pieczonej papryki z dodatkiem sera koziego oraz chrupiących grzanek. Coś pysznego i bardzo paprykowego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy też ząbki czosnku w łupinkach. Pieczemy, aż skórka w niektórych miejscach będzie czarna. Po upieczeniu papryki wkładamy ją do foliowego woreczka i czekamy aż ostygnie. Potem będzie nam łatwiej zdjąć skórkę z papryki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie. Obraną paprykę przekładamy do garnka, dodajemy cebulę, świeży tymianek, obrany z łupinek czosnek, zalewamy bulionem. Chwilę gotujemy, aż składniki się połączą. Zupę zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem włożyć do piekarnika kromki chleba. Podawać z serem kozim i grzankami i ewentualnie z ziernem słonecznika. ENJOY THE FOOD