Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa krem o mocno grzybowym smaku. Nie trzeba dodawać do niej żadnych wzmacniaczy smakowych. Sama w sobie smakuje nieziemsko. Przy podaniu można polać odrobiną oliwy truflowej, która dobrze podkreśli grzybowy smak.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27366
Polecam, pychota.
Odsłon: 263
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 116
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27366
Polecam, pychota.
Odsłon: 263
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 116
Składniki
W garnku z grubym dnem roztopić łyżkę masła. Cebulę obrać o drobno pokroić. Zeszklić na maśle cebulę z lekko rozgniecionymi ząbkami czosnku. Listki rozmarynu drobno posiekać i dołożyć do cebuli i czosnku. Dodać do garnka oczyszczone i pokrojone podgrzybki. Chwilę wszystko przesmażyć i zalać bulionem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok.20 minut. Zmiksować zupę do postaci kremu. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko podgrzać zupę, bez doprowadzania do wrzenia. Podawać z kwaśną śmietanką i grzanką.