Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 331
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8662
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2991
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 945
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 331
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8662
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2991
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 945
Składniki
Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Bulion rozpuść w 0,5 litra wody.
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym.
Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię razem z gałązkami, dodaj 2 łyżki śmietany, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Zmiksuj całość blenderem na gładki krem.
Nałóż porcję makaronu do miseczki wlej ciepły krem z pomidorów, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i listkiem bazylii.