Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu krem, który przygotujesz w 30 minut. Jest delikatny, a chrupkości nadaje dodatek prażonych migdałów.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93538
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2639
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93538
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2639
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Składniki
Czosnek drobno posiekać i rozetrzeć z solą. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pora w półplasterki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić kolejno cebulę i przesmażyć pora. Następnie dodać czosnek i przełożyć do bulionu. Gotować przez 10 minut i zblendować z dodatkiem śmietanki. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem białym mielonym.
Zupę podawać z prażonymi płatkami migdałów. Zupa jest gotowa;) Smacznego!