Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy z utęsknieniem wyczekujemy wiosny, kiedy to aura za oknem przeplata nam dni pogodne z mroźnymi, jak to na przedwiośniu bywa. Każdy próbuje na swój sposób "zaczarować" poprawę pogody, więc i ja postanowiłem dołożyć do tego mój "sposób na wiosnę", tworząc lekką i wiosennie zieloną w barwie zupę, a jej "słoneczny wyraz" wzmocnić gotowanymi na miękko jajkami. Tak powstała zupa krem z selera naciowego. To, że wygląda dobrze widać. A jak smakuje ta zupa? Aromat selera zna każdy. Jego "wytrawny" charakter przełamuję słodkawym smakiem mleka kokosowego... Ale najlepiej przekonacie się o tym, przyrządzając ją sobie samodzielnie według szczegółowego przepisu, do którego dodaję link. Smacznego! <WJ>
Smaki Grecji!
Odsłon: 159
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 470
Smaki Grecji!
Odsłon: 159
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 470
Składniki
Seler kroimy na 5 mm kawałki, razem z ryżem podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po kilku minutach smażenia, zalewamy wrzątkiem, dodajemy ¼ łyżeczki soli, tyle samo pieprzu i gotujemy przez kwadrans. Całość studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, ponownie zagotowujemy razem z mlekiem kokosowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami, posiekaną natką selera i ugotowanymi na miękko, jajkami.