Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa-krem jest idealna dla dzieci, ma aksamitną konsystencję i smakuje doskonale.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 27
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6680
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 27
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6680
Składniki
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki.Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem i gotujemy na półmiękko. Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Wrzucamy do ugotowanych na półmiękko buraków i gotujemy wszystko do miękkości (w międzyczasie zbierając tworzące się szumowiny na powierzchni). Po ugotowaniu część barszczu odlewamy do miski, resztę blendujemy na krem i w razie potrzeby rozrzedzamy pozostawionym barszczem. Czerstwy chleb kroimy w kostkę, skrapiamy olejem i smażymy na suchej patelni na rumiano, co jakiś czas mieszając. Przygotowanymi grzankami posypujemy wierzch zupy.