Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa-krem jest idealna dla dzieci, ma aksamitną konsystencję i smakuje doskonale.
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 179
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 566
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 614
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 179
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 566
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 614
Składniki
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki.Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem i gotujemy na półmiękko. Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Wrzucamy do ugotowanych na półmiękko buraków i gotujemy wszystko do miękkości (w międzyczasie zbierając tworzące się szumowiny na powierzchni). Po ugotowaniu część barszczu odlewamy do miski, resztę blendujemy na krem i w razie potrzeby rozrzedzamy pozostawionym barszczem. Czerstwy chleb kroimy w kostkę, skrapiamy olejem i smażymy na suchej patelni na rumiano, co jakiś czas mieszając. Przygotowanymi grzankami posypujemy wierzch zupy.