Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa-krem jest idealna dla dzieci, ma aksamitną konsystencję i smakuje doskonale.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki.Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem i gotujemy na półmiękko. Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Wrzucamy do ugotowanych na półmiękko buraków i gotujemy wszystko do miękkości (w międzyczasie zbierając tworzące się szumowiny na powierzchni). Po ugotowaniu część barszczu odlewamy do miski, resztę blendujemy na krem i w razie potrzeby rozrzedzamy pozostawionym barszczem. Czerstwy chleb kroimy w kostkę, skrapiamy olejem i smażymy na suchej patelni na rumiano, co jakiś czas mieszając. Przygotowanymi grzankami posypujemy wierzch zupy.