Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak puree, lecz konsystencja jest rzadsza :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5474
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5474
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Składniki
Cebule obierz, poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój na kawałki. Zeszklij razem na maśle . Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Dodaj poszatkowanego selera i marchew. Gotuj około 30 minut.
Ser zetrzyj. Boczek pokrój na kawałki. Wymaż na patelni. Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Dodaj gęstą kwaśną śmietanę, wymieszaj. Krem dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę rozlej do talerzy, posyp serem i boczkiem