Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak puree, lecz konsystencja jest rzadsza :)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 672
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 119
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1274
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 672
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 119
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1274
Składniki
Cebule obierz, poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój na kawałki. Zeszklij razem na maśle . Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Dodaj poszatkowanego selera i marchew. Gotuj około 30 minut.
Ser zetrzyj. Boczek pokrój na kawałki. Wymaż na patelni. Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Dodaj gęstą kwaśną śmietanę, wymieszaj. Krem dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę rozlej do talerzy, posyp serem i boczkiem