Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2853
Dodano: 16.11.2013
Odsłon: 17745
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do garnka wlałam 2,5- 3 litry wody, wrzuciłam umyte mięso indyka (kupiłam gotowe już bez kości) i zagotowałam. Wywar odszumowałam i dodawałam kolejno pozostałe składniki: ziele angielskie i liście laurowe, startą na tarce marchew, pietruszkę oraz selera. Po kilku minutach dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego w piórka pora. Doprawiłam łyżką soli i gotowałam jakieś 20-25 minut. Potem dodałam brokuła podzielonego na małe różyczki, gotowałam ok. 8-10 minut.
Ugotowane mięso z indyka wyjęłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i ponownie wrzuciłam do zupy.Na koniec dodałam serek topiony, drobno posiekany koperek oraz śmietankę, wszystko doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anetaa26 16 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
samo zdrowie :)) Odpowiedzi: 1 ▼36 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupka :)41 Kto głosował? | Odpowiedz