Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja zupy brokułowej- gęsta, kremowa, mięsna i pożywna:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4036
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4036
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2612
Składniki
Do garnka wlałam 2,5- 3 litry wody, wrzuciłam umyte mięso indyka (kupiłam gotowe już bez kości) i zagotowałam. Wywar odszumowałam i dodawałam kolejno pozostałe składniki: ziele angielskie i liście laurowe, startą na tarce marchew, pietruszkę oraz selera. Po kilku minutach dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego w piórka pora. Doprawiłam łyżką soli i gotowałam jakieś 20-25 minut. Potem dodałam brokuła podzielonego na małe różyczki, gotowałam ok. 8-10 minut.
Ugotowane mięso z indyka wyjęłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i ponownie wrzuciłam do zupy.Na koniec dodałam serek topiony, drobno posiekany koperek oraz śmietankę, wszystko doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.