Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja zupy brokułowej- gęsta, kremowa, mięsna i pożywna:)
Do garnka wlałam 2,5- 3 litry wody, wrzuciłam umyte mięso indyka (kupiłam gotowe już bez kości) i zagotowałam. Wywar odszumowałam i dodawałam kolejno pozostałe składniki: ziele angielskie i liście laurowe, startą na tarce marchew, pietruszkę oraz selera. Po kilku minutach dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego w piórka pora. Doprawiłam łyżką soli i gotowałam jakieś 20-25 minut. Potem dodałam brokuła podzielonego na małe różyczki, gotowałam ok. 8-10 minut.
Ugotowane mięso z indyka wyjęłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i ponownie wrzuciłam do zupy.Na koniec dodałam serek topiony, drobno posiekany koperek oraz śmietankę, wszystko doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.
Bardzo smaczna,lekkostrawna zupa warzywna z brokułem ugotowana na filecie z k...
Odsłon: 155
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 371
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 285
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 263
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3515
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 277
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 371
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 285
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 263
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3515
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 277
Składniki
Do garnka wlałam 2,5- 3 litry wody, wrzuciłam umyte mięso indyka (kupiłam gotowe już bez kości) i zagotowałam. Wywar odszumowałam i dodawałam kolejno pozostałe składniki: ziele angielskie i liście laurowe, startą na tarce marchew, pietruszkę oraz selera. Po kilku minutach dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego w piórka pora. Doprawiłam łyżką soli i gotowałam jakieś 20-25 minut. Potem dodałam brokuła podzielonego na małe różyczki, gotowałam ok. 8-10 minut.
Ugotowane mięso z indyka wyjęłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i ponownie wrzuciłam do zupy.Na koniec dodałam serek topiony, drobno posiekany koperek oraz śmietankę, wszystko doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 148
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 155