Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja zupy brokułowej- gęsta, kremowa, mięsna i pożywna:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 886
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22966
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15381
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 886
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22966
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15381
Składniki
Do garnka wlałam 2,5- 3 litry wody, wrzuciłam umyte mięso indyka (kupiłam gotowe już bez kości) i zagotowałam. Wywar odszumowałam i dodawałam kolejno pozostałe składniki: ziele angielskie i liście laurowe, startą na tarce marchew, pietruszkę oraz selera. Po kilku minutach dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego w piórka pora. Doprawiłam łyżką soli i gotowałam jakieś 20-25 minut. Potem dodałam brokuła podzielonego na małe różyczki, gotowałam ok. 8-10 minut.
Ugotowane mięso z indyka wyjęłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i ponownie wrzuciłam do zupy.Na koniec dodałam serek topiony, drobno posiekany koperek oraz śmietankę, wszystko doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.