Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kremowa zupa z dyni, przyprawiona świeżym imbirem, czosnkiem i kurkumą. Delikatna, ale zarazem rozgrzewająca:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1143
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 113
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1143
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 113
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Dynię obieramy ze skórki, usuwamy nasiona, a miąższ kroimy w kostkę. Ziemniaki również obieramy i kroimy w kostkę. W garnku smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy dynię i ziemniaki, doprawiamy solą, dodajemy kurkumę i starty imbir. Smażymy chwilkę i wlewamy gorący bulion. Przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy mleko i miksujemy blenderem na krem.