Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3646
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3646
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Składniki
Groch zalać zimną wodą, zostawić na noc.
Do sporego garnka włożyć żeberka, wlać około 2 litry wody, doprowadzić do wrzenia, zebrać szumy. Namoczony groch odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą, wrzucić do garnka. Gotować do momentu aż groch zacznie się rozpadać, a mięso odchodzić od kości.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Por przeciąć wzdłuż na pół, dokładnie opłukać, pokroić w plasterki. Warzywa dodać do zupy wraz z liśćmi laurowymi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotować kolejne 15-20 minut.
Żeberka wyciągnąć z zupy, mięso pokroić na kawałki. Zupę zestawić z ognia, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, zblendować (usuwając wcześniej liście laurowe).
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać z kawałkami wędzonego mięsa i pajdą chleba.